Virovitičko-podravska županija postala članica udruženja PARTENALIA AISBL

Objavljeno:

spot_img

Virovitičko-podravska županija od danas je punopravna članica udruženja Partenalia AISBL (Association Internationale Sans But Lucratif). Uz nazočnost izaslanstva Virovitičko-podravske županije predvođene županom Tomislavom Tolušićem i ravnateljicom Razvojne agencije VIDRA Sanjom Bošnjak u sklopu redovne sjednice udruženja Virovitičko-podravska županija primljena je u udruženje Partenalia. Redovnoj sjednici u Parizu, kojom je predsjedala Simonne Abraham – Thisse, predsjednica udruženja, prethodio je okrugli stol na temu „Uloga lokalnih i regionalnih samouprava u novoj kohezijskoj politici 2014. – 2020.“ na kojemu je ravnateljica VIDRA-e Sanja Bošnjak prezentirala Virovitičko-podravsku županiju, mogućnosti ulaganja u VPŽ, projekte koje je Županija provela u razdoblju od 2008. do sada. Isto tako predstavila je i projekte koji su trenutno u provedbi te neke od budućih velikih projekata između kojih je istaknula Tehnološko-inovacijski centar, Drvni centar izvrsnosti te poduzetnički inkubator čija je izgradnja već započela u virovitičkoj poduzetničkoj zoni.

U raspravi o suradnji i partnerstvima između članica udruženja, župan Tomislav Tolušić naglasio je značaj samog ulaska odnosno pristupanja Virovitičko-podravske županija udruženju Partenalia te ponudio partnerstvo u budućim projektima koji će se aplicirati na strukturne fondove. Dodao je još kako će nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, kako Hrvatskoj tako i našoj županiji, biti raspoloživa velika količina financijskih sredstava te će Županiji svakako koristiti iskustva ostalih članica udruženja.

Glavni cilj ulaska Virovitičko-podravske županije u udruženje Partenalia je teritorijalna suradnja među lokalnim vlastima u Europskoj uniji kroz stvaranje partnerstva i suradnje u raznim razvojnim projektima koji doprinose razvoju gospodarstva, poticanju inovacija, civilnog sektora i rješavanju socijalnih pitanja a financiraju se iz fondova Europske unije.

Udruga Partenalia postoji od 1993. godine, a danas ima ključnu ulogu u izgradnji više integrirane Europe, kao što je to glas intermedijarnih lokalnih uprava i nudi im povlaštenu radnu platformu u cilju promicanja inovativne inicijative i razmjenu najbolje prakse na transnacionalnoj razini. Partenalia se sastoji od 18 punopravnih članica i dvapromatrača članova iz Francuske, Španjolske, Belgije, Italije i Hrvatske. Virovitičko-podravska županija uspostavila je suradnju sa ovom asocijacijom tijekom 2012. godine koja je prepoznala mogućnosti ove Županije da se još više okrene ka eurointegracijskim procesima, posebno u kontekstu skorog ulaska Hrvatske u EU. Više o udruzi Partenalia možete vidjeti na službenoj Internet stranici na adresi www.partenalia.eu.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni