Virovitičko-podravska županija rekorder u izgradnji škola u Hrvatskoj

Objavljeno:

spot_img

U posljednjih pet godina u škole uloženo 130 milijuna kuna, a u narednom razdoblju županija će izdvojiti još najmanje 15 milijuna za područne škole.

IMG_6344

Otvaranjem dvaju područnih škola u Sedlarici i Rogovcu, Virovitičko-podravska županija ovaj će mjesec zaokružiti petogodišnji ciklus ulaganja u škole, najveći u svim hrvatskim županijama i vrijedan čak 130 milijuna kuna. U proteklih pet godina na području županije izgrađeno je i potpuno obnovljeno čak 30 škola, od čega je samo u 2013. izgrađeno njih osam. Županija je tijekom tog razdoblja izgradila i čak pet školskih dvorana, a uskoro se otvara i Studentski restoran u Virovitici vrijedan 4 milijuna kuna.

U narednom razdoblju, županija nastavlja s ulaganjem u školstvo, velikim dijelom kroz izgradnju područnih škola kojima će se svim đacima županije osigurali jednaki uvjeti bez obzira na veličinu mjesta u kojem stanuju. Županiju uskoro očekuje i otvaranje nove Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači, projekta vrijednog čak 17 milijuna kuna.

„Ovaj odgojno – obrazovni kompleks bit će najsuvremeniji i najbolji kompleks u Virovitičko – podravskoj županiji, a siguran sam, i šire“, rekao je virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić. Uz bok modernoj srednjoj školi u budućnosti će se sagraditi i trodijelna sportska dvorana površine 4.200 m² sa zatvorenom plivalištem, koja će zajedno sa školom činiti odgojno – obrazovni kompleks.

Osvrnuo se i na izgradnju područnih škola te napomenuo kako će županija poduzeti sve da djeci osigura jednako pravo na obrazovanje.

„U sljedeće tri godine uložit ćemo preko 15 milijuna kuna i izgraditi još nekoliko područnih škola. Nedavno su me pitali do kada mislimo ulagati u mala mjesta i graditi škole koje će imati 15 ili 20 učenika. Moj odgovor je – dokle god sam ja župan. Djeca u malim sredinama moraju imati jednake uvjete školovanja kao i ona u Virovitici, Slatini ili Zagrebu“, zaključio je župan Tolušić.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...