U utorak, 19. studenoga župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici Vesna Bedeković u ime Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice i Visoke škole potpisali su sporazume o sufinanciranju rada Visoke škole. Potpisivanju je, uz predstavnike Visoke škole Virovitica, nazočio i zamjenik župana Zdravko Dijaković.

Sufinanciranje Visoke škole od strane Virovitičko-podravske županije u iznosu od 400.000,00 kn i od strane Grada Virovitice u iznosu od 100.000,00 kn koristit će za podupiranje razvoja i unapređenje ljudskih resursa Visoke škole, ostvarivanje pretpostavki za ishođenje dopusnica za nove studijske programe te poboljšanje kvalitete nastave na postojećim studijskim programima.

Potpisivanjem ovih sporazuma šestu godinu za redom nastavlja se kontinuitet sufinanciranja rada Visoke škole iz proračuna Virovitičko-podravske županije i proračuna svih jedinica lokalne samouprave Virovitičko-podravske županije, utemeljen prilikom osnivanja Visoke škole 2007. godine, u javnosti prepoznat kao „Virovitički model“.