Virovitičko-podravska županija se strateški i menadžerski dugo pripremala sa svojim projektima i zato imamo impresivne rezultate u povlačenju EU sredstava.

Objavljeno:

Sanja Bošnjak: Virovitičko-podravska županija se strateški i menadžerski dugo pripremala sa svojim projektima i zato imamo impresivne rezultate u povlačenju EU sredstava.

U Zagrebu je održana konferencije „Tri godine u EU – Rast i zaposlenost kroz politike EU“, koju su zajednički organizirali Lider i konzultantska tvrtke PwC. Glavna tema konferencije, na kojoj je među brojnim poduzetnicima i gospodarstvenicima bio i ministar regionalnog razvoja i europskih fondova Tomislav Tolušić, je bila raspraviti o tome kako se poslovni i javni sektor prilagođavaju politikama EU i kako korištenje fondova EU može biti u funkciji rasta i zaposlenosti. Konferencija se dotaknula i problematike rasta i zaposlenosti u gospodarstvu i javnom sektoru, a posebno spremnosti na aktualne javne pozive, za kandidiranje projekata.

U Zagrebu je između ostalih, na konferenciji, govorila i obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, koja je sudjelovala na „trećem panelu“, pod nazivom „Tri godine u EU: Kako stimulirati rast i zaposlenost u javnom sektoru“.
– Hrvatske županije su itekako spremne za EU fondove i to su dokazale nebrojeno puta do sada. Dokaz tome je podatak, da je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, samo od županijskih razvojnih agencija, zaprimilo više od 2400 projektnih prijedloga spremnih za provedbu u bazu projekata.

Sanja Bošnjak se posebno osvrnula na Virovitičko-podravsku županiju, koja u hrvatskim okvirima, predstavlja sami vrh po povlačenju EU sredstava.

– Virovitičko-podravska županija ima čak dva znanstvena centra koji su rezultat napora županije. Radi se o Poduzetničkom inkubatoru i Panonskom drvnom centru kompetencija. Osim toga, putem projekta asistenata u nastavi zaposleno je čak 76 ljudi. Ulaskom Hrvatske u članstvo Europske unije, menadžerski se pristupalo fondovima EU, s jasnom vizijom za budućnosti projekata i zato je Virovitičko-podravska županija, jer se strateški pripremala dugo vremena, ostvarila impresivne rezultate u povlačenju EU sredstava.

Na konferenciji su se hrvatski župani, kada je bila riječ o upravljanju državnom imovinom, složili kako jedinice lokalne i regionalne samouprave najbolje znaju upravljati imovinom koja se nalazi na njihovom područjima i njome mogu upravljati na najefikasniji način.

– Primjer za to je i Virovitičko-podravska županija koja na svom području upravlja s dva dvorca. Potpuno obnovljenim Hotelom Kurija Janković u Kapela Dvoru te dvorcem u Suhopolju. Poseban je priča Hotela Kurija Janković u Kapela Dvoru, koji bi potpuno propao, da nije bilo Virovitičko-podravske županije i sredstava EU s kojima je on priveden svrsi i danas predstavlja reprezentativan mali hotel u kontinentalnoj Hrvatskoj – zaključila je Sanja Bošnjak.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni