Na Zagrebačkom Velesajmu će se od 19. do 23. ovog mjeseca održati 1. Sajam županija, manifestacija na kojoj će sve županije s područja RH predstaviti svoje gospodarstvo, proizvode te kulturnu i turističku ponudu. Virovitičko-podravska županije će, između ostaloga, predstaviti svoju povijest te kao i ostale županije imati dekoriran štand u etno varijanti. Uz bogat gospodarsko-poslovni program, održavati će se kulturno-turističke manifestacije, poslovni susreti i razne manifestacije za posjetitelje. Cilj sajma je predstaviti županije i nacionalni identitet kako domaćim posjetiteljima, tako i onima iz Europske unije. Za prvi dan sajma, 19. rujna, planiran je susret svih župana s čelnim ljudima države, a za subotu 22. rujna okrugli stol na kojemu će sudjelovati predstavnici županija te gospodarskih i obrtničkih komora, s radnim naslovom „Suradnja i mreža najznačajnijih poslovnih aktivnosti“.

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera i za sve izlagače besplatan. S područja Virovitičko-podravske županije na sajmu predstaviti će se: Šafram d.o.o., Eurovoće, Fructus – proizvodnja voćnih likera i vina, Zavičajni muzej Slatina, Pustara Višnjica d.o.o., Pčelarstvo Balint, Eni – izrada suvenira, Art HD, Vineda podrum d.o.o., Melisa Suhopolje, Zlatni Klas Otrovanec, Spider grupa d.o.o., Rukotvorine Zdenci i Obiteljska poljoprivredna gospodarstva Jasne Doner, Anite Mikac i Dinka Nekića.

Zainteresirani izlagači mogu se javiti u Ured župana Virovitičko-podravske županije na broj telefona 033/638-111 do srijede 12. rujna.