Virovitičko-podravska županija vodeća je HR županija po povlačenju EU sredstava po glavi stanovnika

Objavljeno:

Od početka travnja, proračuni svih županija za 2018. godinu, dostupni su na aplikaciji Otvoreni proračun. Uvidom u Otvoreni proračun, projekt koji je pokrenula Hrvatska zajednica županija, doznali smo kako je Virovitičko-podravska županije vodeća je HR županija po povlačenju EU sredstava po glavi stanovnika.

Igor Andrović
Igor Andrović, foto: vpz.hr

Po podacima koji obuhvaćaju povlačenje EU sredstava od međunarodnih organizacija i institucija te tijela EU, Virovitičko-podravska županije je po glavi stanovnika „povukla“ 1.617,76 eura. Iza nje je Ličko-senjska, pa Varaždinska županija… Zanimljivo, gledajući ukupno povlačenje EU sredstava, Virovitičko-podravska županije je 2. županija u Hrvatskoj. Vodeća je Varaždinska županija sa 244.735.163 eura, dok je Virovitičko-podravska povukla 137.244.006 eura. Iza nje slijede, veće i gospodarski jače županije, Zadarska, Dubrovačko-neretvanska, Međimurska.

Virovitičko-podravska županija godinama je, uz Razvojnu agenciju VIDRA, HR perjanica u povlačenja EU sredstava još od vremena kada je župan bio Tomislav Tolušić, a i današnji župan, Igor Andrović, nastavlja tim putem…

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni