spot_img

Virovitičko-podravski HDZ dao punu podršku ratifikaciji Istanbulske konvencije

Objavljeno:

Nakon šibensko-kninskog, osječko-baranjskog, dubrovačko-neretvanskog i splitsko-dalmatinskog, virovitičko-podravski HDZ peti je u nizu županijski ogranak naše stranke koji je, nakon argumentirane rasprave o stvarnom sadržaju i smislu – punim nazivom – Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, u potpunosti podržao nacionalno vodstvo HDZ-a i predsjednika Andreja Plenkovića te nedvosmisleno otklonio sve dvojbe oko ratifikacije.

S 41 glasom ZA, a samo jednim suzdržanim, tako je odlučio Županijski odbor HDZ-a Virovitičko-podravske županije na svojoj 19. sjednici (u proširenom sastavu), koja je sinoć održana u Otrovancu (Općina Pitomača) na obiteljskom gospodarstvu obitelji Tkalčec „Zlatni klas“.

U sklopu obilaska Županijskih organizacija Hrvatske demokratske zajednice glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković posjetio je Virovitičko-podravsku županiju i sudjelovao na 19. proširenoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije kojoj su, uz članove predsjedništva, članove ŽO i dužnosnike nazočili predsjednik ŽO HDZ VPŽ saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, saborska zastupnica Vesna Bedeković, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić…
Predsjednik ŽO Josip Đakić na početku sjednice osvrnuo se na aktualnu političku situaciju u županiji i izrazio zadovoljstvo dosadašnjom potporom vrha stranke svim županijskim projektima.

Glavni tajnik HDZ-a Jandroković upoznao je nazočne s aktualnim temama i projektima Vlade, a posebno se osvrnuo na rast BDP-a od 2,8%, suficit proračuna, podizanju kreditnog rejtinga i prošloj uspješnoj 2017. godini. Posebno se osvrnuo na problem Agrokora i aktualnu tzv. Istanbulsku konvenciju o kojoj je, između ostaloga, kazao:
– Odluka stranke o ratificiranju Istanbulske konvencije isključivo je naš odabir. Nitko nas na to ne prisiljava, nego smo vođeni činjenicom da su ju većina zemalja EU i svi naši susjedi već ratificirali. Većina udruga koje su digle glas protiv toga služe se neargumentiranim činjenicama i pritiscima u svojim pamfletima. Manipuliraju izjavama da se njome zagovara rodna ideologija, da se uvodi treći rod, da se legaliziraju istospolni brakovi i slično. Toga u Istanbulskoj konvenciji nema.

Zaključak sjednice bila je snažna potpora Županijskog odbora vodstvu Hrvatske demokratske zajednice na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem.

Nakon sjednice Županijskog odbora glavni tajnik Jandroković i predstavnici Županijskog odbora nazočili su 28. obljetnici osnivanja HDZ-a u Sopju – stoji u priopčenju poslanom od županijskog HDZ-a.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...