Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Požege uz prisustvo potpredsjednice vlade i ministrice socijalne politike i mladih, Milanke Opačić, i ministra branitelja Freda Matića potpisan ugovor o donaciji sredstava za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osobama s invaliditetom.

Ugovor je ispred Virovitičko-podravske županije, potpisala Vesna Šerepac, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti. Ministarstvo branitelja je ove godine u proračunu RH osiguralo 1,5 mil. kuna te su na temelju odluke radne skupine koja je ocjenjivala projekte, mogućnost da si osiguraju sredstva u proračunima dobilo 10 gradova, 2 općine i 1 županija, Virovitičko-podravska.

Županija je dobila sredstva, uz gradove i općine, za projekt osiguranja pristupačnosti osobama s invaliditetom za Srednju školu Marka Marulića i to ugradnju dizala. Virovitičko-podravska županija je na ovaj način, od strane Ministarstva branitelja potpisivanjem ugovora dobila 151.000,00 kuna, a razliku do 202.000,00 kuna kolika je ukupna vrijednost projekta, odnosno 51.000,00 osigurati će Virovitičko-podravska županija.

Virovitičko-podravski župan, Tomislav Tolušić je, kada je projekt prijavljivan podržao cijelu inicijativu, iako se nije znalo koliki iznos sredstava će se od Ministarstva branitelja dobiti. Razlog iz kojega se u projekt uopće krenulo je kako bi se osigurali, na ovaj način, uvjeti djeci da budu sigurna i da im se olakša rad i kretanje po školi. Na sličan način pomoglo se i djeci u školi Eugena Kumičića u Slatini gdje je ugrađeno posebno dizalo jer je to jedina škola u Slatini u kojoj postoje posebni odjeli gdje su smješteni učenici kojima je potrebna veća pomoć.