Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo Odluku o financiranju projekata iz Poziva Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Prema njoj, Virovitičko-podravskoj županiji je od maksimalno prihvatljivih troškova od 1.626.654,61 kune, odobreno bespovratnih sredstava u iznosu od 1.543.695,22 kune, dok će 5,10 posto izdvojiti Virovitičko-podravska županija. Projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u suradnji s prijaviteljem Virovitičko-podravskom županijom. Ovim projektom će se zaposliti 49 pomoćnika u nastavi na području škola kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija.

Osim toga, među odabranim projektima nalazi se i projekt Grada Virovitice u iznosu od 838.274 kune od čega bespovratna sredstva iznose 771.187,00 kuna dok će preostali iznos, od 8 posto, financirati Grad Virovitica. Ovaj projekt je napisala gradska Razvojna agencija VTA, a njime će se u tri škole na području grada Virovitice zaposliti 21 pomoćnik u nastavi.