spot_img

Virovitičkoj S.O.S. udruzi 749.957,00 kuna za projekt “Znanjem do promjena”

Objavljeno:

U prostorijama Vlade Republike Hrvatske, održana je svečana dodjela ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru natječaja „Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga“ te „Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj“. Svečanu dodjelu organizirali su Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske te Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, a natječaji su financirani u okviru Europskog socijalnog fonda.

Dodjela ugovora u okviru natječaja “Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga” te “Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj” 28 milijuna kuna organizacijama civilnoga društva iz Europskog socijalnoga fonda

U okviru natječaja „Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga“ zaprimljeno je 96 projektnih prijava, od kojih je, nakon provedenog postupka procjene, njih 30 odabrano za financiranje. U idućih 14 mjeseci odabrani projekti će se provoditi u svim županijama, te će dugoročno doprinijeti decentralizaciji i deinstitucionalizaciji socijalnih usluga te razvoju usluga u lokalnoj zajednici.

Desa Kolesarić na svečanosti uručenja ugovora

Među odabranima je i projekt virovitičke udruge “S.O.S. savjetovanje, osnaživanje, suradnja“ koja se na natječaj prijavila s projektom “Znanjem do promjena” čiji je cilj jačanje kapaciteta OCD-a i međusektorske suradnje za pružanje socijalnih usluga na području Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Koprivničko-križevačke županije. Partneri projekta su Udruga žena „HERA“ Križevci i Centar za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“ iz Pakraca. Dobiveni iznos je 749.957,00 kuna.

Svečanoj dodjeli ugovora nazočila je predsjednica virovitičke udruge S.O.S. savjetovanje, osnaživanje, suradnja Desa Kolesarić.

Desa Kolesarić na svečanosti uručenja ugovora

Kako je na današnjem predstavljanju istaknuto, očekuje se da će se razvojem inovativnih socijalnih usluga te poticanjem razvoja civilnog društva na lokalnoj razini unaprijediti sustav socijalne zaštite u RH te uključenost građana u razvoj zajednice.
Ukupna vrijednost ugovorenih projekata kroz oba natječaja je 27.830.722,77 kn uz gotovo 100% iskorištenost sredstava Europske unije namijenjenih organizacijama civilnoga društva. (vt.info)
Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni