spot_img

U Viroviticu stiže poznati šibenski glazbenik Lawrence Klein

Objavljeno:

Jedan od trenutačno najdarovitijih predstavnika šibenske glazbene scene, DJ i promotor Lawrence Klein, predstavit će se krajem siječnja publici Virovitice što je ujedno i njegov prvi nastup u toj hrvatskoj regiji.

Za 27. siječnja, naime, najavljen je njegov nastup u klubu PodRoom gdje će samozatajni umjetnik iz Dalmacije promovirati svoj originalni pristup elektroničkoj glazbi i na plesni podij tijekom noći isporučiti bogati set satkan od niza intrigantnih, melodičnih minijatura.

Zvuk koji Lawrence Klein preferira je mračan i tajanstven. Silno je progresivan, a opet nježan i melodičan pa tom svojom potrebom da konfliktom između krajnosti izazove klimaks, neprestano iznova opija publiku. Mimikom, kao i jezikom tijela, od publike skriva taj svoj kreativni nemir i nad pultom odaje dojam nekoga tko perverzno uživa u svakom trenutku snubljenja s ljudskim bićima na plesnom podiju.

– Volim nastupati satima, tijekom cijele noći, jer jedino tako mogu izgraditi kompleksnu glazbenu priču i intrigirati publiku. Oduvijek me fascinira igra koja nastaje kada idete oscilirati između krajnosti i po putu nailazite na beskrajne nijanse između suprotstavljenih polova, spolova, boja ili okusa. Od praskozorja civilizacije, preko antike i renesanse, ljudski um se hrani misterijem kreacije koja vibrira između suprotnosti od kojih je satkan naš svemir, a ja sam samo još jedan smrtnik koji se usuđuje piti s tog nepresušnog izvora – kaže pred nastup u Virovitici Lawrence Klein.

U maniri ljubavnika koji zavodi publiku, svojom će međuigrom deep housea i techna publiku PodRooma lagano uvlačiti u svoje melodije, voditi ih do vrhunaca, a onda opuštati kako bi se emocije slegle, barem do idućeg klimaksa.

Šibenski je glazbenik lani potpisao prva producentska izdanja za Dewing Records, Happy Days Records i Proposal te pobijedio na Burn Residency natjecanju za Hrvatsku koju je ljetos i predstavljao na međunarodnoj razini. Svirao je na Big Burn festivalu u Istanbulu gdje ga je uživo snimao poznati TV kanal Be-At, a u sklopu International Music Summita nastupao je i na Ibizi gdje je nastupio u Space Warehouseu, za Ibiza Sonica radio.

Prošle godine bio je nominiran za nagradu Ambasador u u kategoriji ‘promaknuće godine’ i jako puno nastupao, radio na vlastitoj produkciji i dosta objavljivao u svojim podcastima Deep Playground i Forward Section.

Resident je šibenskog kluba Kuglana u kojem organizira svoju ‘Opposite’ večer, a kao umjetnički ‘ravnatelj’ labela RatCat organizira i promovira evenete na kojima su nastupali Davor Stošić (Dav), Omar Peco, Felver, a u tjednima koji dolaze najavljeni su izvođači poput electro fusion banda The Fogsellers i Kristijana Molnara.

– Kao promotor, s kolegama nastojim ojačati lokalnu scenu, a promoviranjem kvalitetne glazbe i svih onih koji je stvaraju, želimo ponuditi publici sve ono najbolje što elektronička glazba danas nudi, a to je sada puno više od onoga što smo nekad kolokvijalno nazivali ‘techno’ – kaže Lawrence Klein kojeg možete vidjeti i čuti u subotu, 27. siječnja, u klubu PodRoom u Virovitici.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...