- Oglas -
Naslovnica Vijesti Biznis Viru dodijeljeno regionalno priznanje za visoku kvalitetu šećera

Viru dodijeljeno regionalno priznanje za visoku kvalitetu šećera

0

Na ovogodišnjem 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu bijeli kristalni šećer Viro proglašen je najboljim u kategoriji konditorskih proizvoda i šećera. U konkurenciji proizvoda vodećih regionalnih proizvođača Viro šećer dobio je najvišu ocjenu te je šećerani dodijeljen Pehar Novosadskog sajma.

„Izuzetno mi je drago što je kvaliteta našeg šećera prepoznata na regionalnoj razini. Ova nagrada rezultat je dugogodišnjeg rada na povećanju kvalitete šećera i potvrda uspješnosti naše poslovne strategije“, istaknuo je Željko Zadro, predsjednik Uprave Viro tvornice šećera.

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu jedan je od pet vodećih sajmova u Europi i među deset najvećih na svijetu. Sajam koji okuplja najznačajnije pojedince, udruženja i kompanije iz poljoprivrednog sektora u regiji, ove godine slavi 80. godišnjicu postojanja. Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjeluje više od 1.500 izlagača iz 60 zemalja svijeta.

Viro tvornica šećera jedan je od najvećih izvoznika u hrvatskoj prehrambenoj industriji. Od privatizacije 2002. godine uloženo je više od 400 milijuna kuna u modernizaciju tvornice, što je virovitičkoj šećerani osiguralo poziciju najmodernije hrvatske šećerane, a visoku kvalitetu njenih proizvoda prepoznale su najveće domaće i europske tvrtke. Viro proizvodi bijeli šećer za kućanstva te pasterizirani tekući šećer koji je u prvom redu namijenjen za industriju bezalkoholnih pića. Da bi se maksimalno iskoristila šećerna repa, Viro proizvodi i suhi briketirani repin rezanac koji pripada kategoriji visokokvalitetne stočne hrane i melasu, koja se koristi u industriji alkohola i kvasca.

Exit mobile version