Više od 50 sudionika na biciklističkom maratonu od Szentlorinca do Virovitice

Objavljeno:

spot_img

IMG_8298

Virovitičko-podravska županija nositelj je projekta Drava4Enjoy, punog naziva “Expirience and enjoy the Drava Valley by bicycle” (Doživite i uživajte u Dravskoj nizini biciklom), koji se sufinancira sredstvima iz IPA prekograničnog programa Mađarska – Hrvatska 2007-2013. Partneri na projektu su Grad Szentlorinc i VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

U sklopu navedenog projekta, Virovitičko-podravska županija organizirala je u subotu 20. rujna biciklistički maraton na relaciji Szentlorinc – Virovitica u duljini od oko 60 kilometara na kojemu je sudjelovalo više od 50 biciklista. Maraton je započeo u Szentlorincu (Mađarska) u 8 sati, a bicikliste je na put do Virovitice ispratio gradonačelnik Szentlorinca Mark Gyorvary. Prvo stajanje maratonci su imali u mađarskom gradu Szigetvaru, gdje su bili upoznati s važnijim događanjima vezanim uz taj grad u prošlosti.

Maratonce su oko 13 sati u dvorištu Visoke škole Virovitica dočekali župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić sa zamjenicom Sanjom Bošnjak i suradnicima te Márton Szűcs, voditelj JTS Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska.

IMG_8304

Na samom završetku maratona putem promotivnih materijala predstavljeni su projekti iz Prekograničnog programa Hrvatska – Mađarska, a župan je sa gostima i partnerima u projektu obišao Kuriju Janković u Kapeli Dvoru, koja se obnavlja u sklopu navedenog projekta. Vrijednost projekta Drava4Enjoy, čija je provedba započela 11. travnja prošle godine, iznosi 2.115.972,33 EUR, dok ukupni iznos EU sufinanciranja iznosi 1.798.575,23 EUR. Trajanje projekta je 20 mjeseci.

– Ovo je prvi od ukupno tri biciklistička maratona koji se održavaju u sklop projekta. Sljedeći je na rasporedu 4. listopada kada će maratonci voziti od Virovitice do Szentlorinca u Mađarskoj – naglasio je župan Tomislav Tolušić

Podsjetimo, projekt akronima „Drava4Enjoy“ najveći je projekt u Trećem pozivu za prijavu projekata za financiranje bespovratnim EU sredstvima iz IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska te je ujedno i najveći projekt turističke infrastrukture cijelog Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013. Više o projektu možete saznati na web stranici www.drava4enjoy.com.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...