Sedmu godinu Gradski muzej Virovitica sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja čiju organizaciju potpisuju Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s više od stotinu hrvatskih muzeja.

U sklopu virovitičkog programa održana je projekcija etno filma “Magija kose” čiju produkciju potpisuje Gradski muzej Virovitica, radionica oslikavanja balona koja kulminirala međusobnim grudanjem posjetitelja, šetnja stalnim postavom Muzeja uz stručno vodstvo kustosica. Isto tako održana je i kreativna interaktivna radionica “Skidanje okvira”, a glazbenu “Groznicu Noći muzeja” potpisao je DJ Zoran Veles, široj publici poznat po emisijama na Radiju 101, Radiju 808, ali i nastupima na najvećem open-air festivalu u Hrvatskoj – INmusic festivalu. centralni događaj bio je otvorenje gostujuće izložbe Muzeja za umjetnost i obrt “Hrvatska fotografija okom Petera Knappa”.

O izložbi su govorili ravnateljica Gradskom muzeja Virovitica Mihaela Kulej, kustosica izložbe i savjetnica Muzeja za umjetnost i obrt Marija Tonković. Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika grada Virovitice Željka Grahovac.

Peter Knapp karijeru je započeo pedesetih godina, u razdoblju koje volimo nazivati zlatnim dobom novinske fotografije. Prvo kao art director francuskog Ellea, zatim kao fotograf tog magazina, te fotograf The Sunday Timesa, Voguea i Sterna. Tih je godina napravio pravu revoluciju u prijelomu modnog časopisa, a zatim i u modnoj fotografiji. No, u vrijeme kad mu se taj svijet počeo klanjati, njemu je i dosadio, te se okrenuo umjetničkoj fotografiji. Izlagao je u vodećim svjetskim muzejima, uz Roberta Rauschenberga i Andyja Warhola.

Kliknite na fotografiju za prikaz u većoj rezoluciji!

[g-gallery gid=”19217″ random=”0″ watermark=”1″]