Nakon što je Upravno vijeće Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica dostavilo prijedlog za imenovanje ravnateljice, gradonačelnik Ivica Kirin donio je rješenje da se na novo četverogodišnje razdoblje imenuje Višnju Romaj.

Ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Višnja Romaj, snimio Antonio Jurkin
Višnja Romaj

Višnja Romaj, profesorica i diplomirana knjižničarka

… do sada je objavila više desetaka članaka u eminentnim stručnim časopisima i knjigama. Dužnost ravnateljice obavlja od 2008. godine te se kroz to vrijeme Gradska knjižnica i čitaonica profilirala u mjesto gdje Virovitičani vrlo rado dolaze kako bi u ugodnoj atmosferi uz korištenje knjižnične građe unaprijedili svoja znanja ili proveli svoje slobodno vrijeme.

Prepoznatljivost Gradske knjižnice u navedenom razdoblju očitovala se je i kroz brojne organizacije tribina s poznatim književnicima, pjesnicima i zavičajnim autorima, putopisnim predavanjima, koncertima, izvedbama manjih dramskih djela strip tribinama, filmskim večerima, izložbama fotografija i slika renomiranih i zavičajnih autora…

Kako je ravnateljica navela u svom Programu rada za iduće četverogodišnje razdoblje ciljevi su doista visoko postavljeni i uz već navedeno svakako treba naglasiti povećanje brojke na 4000 korisnika, razvoj informatizacije knjižničnog poslovanja i povećanje postojećeg broja e-čitača, e-katalog, dovršetak započetog projekta digitalizacije Virovitičkog lista kao i nastavak digitalizacije stare zavičajne knjižnične građe i izgradnje fonda Zavičajne zbirke. (Virovitica.hr)