Visoka škola Virovitica priprema novi studijski program iz područja elektrotehnike

Objavljeno:

Potpisani sporazumi o suradnji s Fakultetima elektrotehnike i računarstva iz Zagreba i Osijeka: Visoka škola Virovitica priprema novi studijski program iz područja elektrotehnike

Nakon što je u akademskoj godini 2016./2017. u Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici uveden studij Računarstva, smjer Programsko inženjerstvo, u pripremi je uvođenje još jednog studijskog programa iz STEM područja.
Naime, dekan Visoke škole Virovitica Oliver Jukić potpisao je sporazum o suradnji s visokoškolskim ustanovama zbog ishođenja dopusnice za novi studijski program škole u području tehničkih znanosti, polje elektrotehnika.

Sporazum je potpisan s dekanom Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Mislavom Grgićem, te dekanom Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Dragom Žagarom.

Jedna od prvih aktivnosti koja se temelji na sporazumu je izrada elaborata te potom slijedi proces ishođenja dopusnice. Novim dopusnicom, odnosno novim studijem, Visoka škola će, uz Računarstvo, dobiti još jedan studij koji pripada STEM području te tako upotpuniti ICT portfolio, što bi trebala postati paradigma stručnih studija, odnosno nešto što bi studentima omogućavalo lakše zapošljavanje te visoku samozapošljivost. STEM područje danas je vrlo aktualno kada je u pitanju zapošljavanje, a u tom pogledu Visoka škola surađuje i s Hrvatskom gospodarskom komorom, odnosno Odjelom za tehnološki razvoj i IT. U kontekstu novog studija, to bi bila poveznica između potencijalnih poslodavaca i studenata Visoke škole.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su, između ostalih, saborski zastupnici Josip Đakić, Vesna Bedeković i Tomislav Žagar, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, županijski pročelnik Igor Andrović, prodekani Visoke škole u Virovitici kao i Zagreba i Osijeka… (Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni