Viteški turnir pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske

0
774
Kolinda Grabar Kitarović
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović

Park šuma Jankovac nadolazećeg će vikenda biti poprište viteškog megdana. U organizaciji Parka prirode Papuk, Turističke zajednice općine Čačinci, Reda vitezova Ružice grada i Hrvatskih šuma, 26. i 27. listopada 2019. godine održat će se tradicionalni Srednjovjekovni viteški turnir. Ove godine poseban je jer se po prvi puta odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske.

Red vitezova Ružice grada pobrinut će se da Park šuma Jankovac na dva dana bude mjesto vremeplova te će posjetiteljima odškrinuti vrata povijesti i smjestiti ih u doba srednjeg vijeka.

„Srednjovjekovni viteški turnir na Jankovcu kroz godine je porastao u spektakl koji ne zaobilaze posjetitelji iz svih krajeva Hrvatske i regije.

Iznimno smo ponosni što je prepoznat i podržan od strane predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar – Kitarović te se ove godine po prvi puta održava pod njezinim visokim pokroviteljstvom.“ – izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka prirode Papuk.

Ovogodišnji Srednjovjekovni viteški turnir bit će u sklopu manifestacije „PReKUL festival“ koja je organizirana u sklopu projekta „Geo priče UNESCO geoparka“. „PReKUL festival“ je festival promicanja kulturno – povijesne baštine PP Papuk koji će se odvijati svake godine do kraja provedbe projekta.