Vitezovi u Orahovici bore se za ruku kneginje Ružice

Objavljeno:

spot_img

Viteška zbivanja u Orahovici prvog dana priredbe posjetilo je puno manje posjetitelja nego prošle godine

Grad Orahovica danas je ugostio više od 10 viteških družina koje su gradić pod Papukom, poznat po prirodnim ljepotama i njegovanju tradicijskih običaja, stigli na 5. Viteški turnir za ruku kneginje Ružice. Iako su organizatori ove, u Slavoniji jedine, viteške priredbe, Red vitezova Ružice grada, Grad Orahovica i Turistička zajednica Grada Orahovice, ove godine učili puno više na pripremi priredbe, Orahovicu je, vjerojatno zbog krize i besparice, danas posjetilo puno manje posjetitelja nego prethodnih godina.

U gradskom parku, u viteškom taboru, vitezovi su podigli svoje šatore, izložili su svjetlo oružje i vjerno prikazali život vitezova od prine nekoliko stotina godina. Danas je održan i Sajam srednjovjekovnih obrta i opreme, Streličarski turnir za zlatnu strijelu Ružice grada, te svečani mimohod viteških udruga nakon kojega su vitezove pozdravili Vlado Grgić, predsjednik Reda vitezova Ružice grada, zamjenik gradonačelnika Darko Žužak i Tomislav Tolušić, župan Virovitičko-podravske županije.

Vitezovi su izveli i noćnu bitku za Ružicu grad, priređen je vatreni show Aureus Unicornis, a posjetitelje je zabavljao i gotički glazbeni band ‘Codex’. Priredba završava u nedjelju poslije podne polaskom sudionika pred Ružica grad gdje će biti ispričana legenda o kneginji Ružici. Bit će drugih popratnih zbivanja, a u 19 sati održt će se i završna priredba – Viteški turnir za ruku kneginje Ružice na kojemu će vitezovi ‘ukrstiti svoje mačeve’.

Dragutin Šantoši
Večernji list

Raspored događanja za nedjelju 5. kolovoza: Legenda o Ružici – Viteški turnir u Orahovici

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...