U akciju otpisa dugova najsiromašnijim građanima Hrvatske Vlada će sutra naložiti uključivanje čak 64 tvrtke i javne ustanove u vlasništvu države. Uz HEP, Hrvatske vode i Hrvatsku radioteleviziju, na toj listi su i Hrvatski zavod za mirovinsko, te za zdravstveno osiguranje, ali i hotelska poduzeća u kojima država ima vlasničke udjele poput Sunčanog Hvara, Hotela Medena i Imperial. Na listi su i tvrtke iz sektora prometa od ACI marina, Hrvatskih autocesta, Hrvatskih cesta i AC Rijeka-Zagreb do HŽ Infrastrukture, Lučke uprave Rijeka, Jadroplova i Plovputa.

Zoran Milanović

Vlada RH nalog za opraštanje dala Informativnom centru Virovitica i Parku prirode Papuk

Nalog za opraštanje Vlada daje čak i Badelu 1862, Agroduhanu, Podravci, Hrvatskoj Lutriji, Ini, Radio Zlataru i Ogulinu, te Informativnom centru Virovitica, Arheološkom muzeju Istra, Nacionalnom parku Plitvička jezera i Parku prirode Papuk, Državnoj ergeli Đakovo i Lipik, Hrvatskom veterinarskom institutu, Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu i Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža.

Među ostalim opraštati dugove siromašnim građanima morat će i nekoliko poduzetničkih institucija, poput riječke razvojne agencije Porin, poduzetničke zone Pisarovina i Hrvatske banke za obnovu i razvoj, ali cijeli niz tvrtki koje su u stečaju i postupku likvidacije, poput Sloge IMK, Končar-Ugostiteljske opreme, Đuro Đaković – Prijenosnici i uređaji, Laguna commerce, Nama, te tvrtka Razne usluge doo u likvidaciji. Lista inače nije konačna, a svim tvrtkama i institucijama Vlada će naložiti da obave analizu i reviziju postupaka prisilne naplate, te povuku ovršne prijedloge u slučaju socijalno ugroženih građana.

Poslovni.hr