Vlak usmrtio srednjoškolku

Objavljeno:

spot_img

U mjestu Špišić Bukovica nedaleko od Virovitice u subotu oko šest sati ujutro došlo je do naleta vlaka na mlađu žensku osobu. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o osobi srednjoškolske dobi, koja je preminula na mjestu događaja. Na nju je u blizini pružnog prijelaza u Bukovačkim vinogradima naletio putnički vlak koji se kretao iz smjera Virovitice prema Pitomači, piše Glas Slavonije. Poginula djevojka bila je omiljena u tom kraju, plesala je u lokalnom kulturno-umjetničkom društvu.

Na istom željezničkom prijelazu, tada bez uređaja za zatvaranje željezničkog prometa, nesreća s tragičnim posljedicama dogodila se i 27. listopada 2013. godine. U naletu putničkog vlaka tada je kao biciklist smrtno stradao 18-godišnji nogometaš iz Bušetine. Teško ozlijeđeni 42-godišnji vozač teretnog automobila prevezen je u virovitičku Opću bolnicu kad je na njegovo vozilo naletio putnički vlak 21. rujna 2008. godine. Slična nesreća dogodila se i 24. srpnja 2009. godine, kad je vlak na pružnom prijelazu naletio na teretno vozilo za prijevoz pčela. I tada je vozač automobila s teškim ozljedama prevezen u virovitičku Opću bolnicu.

Zbog brojnih nesreća koje su se dogodile na željezničko-cestovnim prijelazima na području Špišić Bukovice, a osobito zbog nesreće u kojoj je 2013. poginuo mladić, načelnik općine Hrvoje Miler pokrenuo je inicijativu da se na pružnim prijelazima postave polubranici i svjetlosna signalizacija.

Tijekom 2014. godine zamijenjeni su branici na pružnom prijelazu u Kolodvorskoj ulici te je puštena u rad postavljena svjetlosna signalizacija i polubranici na željezničko-cestovnom prijelazu u Bukovačkim vinogradima. Zbog zadovoljenih sigurnosnih uvjeta, od tada na pružnim prijelazima u Špišić Bukovici nije bilo prometnih nesreća automobila i vlakova. Pješaci, međutim, često sami zanemare mjere sigurnosti pa neoprezno prelaze prugu ili hodaju njome, a posljedice su nerijetko tragične, piše Glas Slavonije.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...