Na Trgu svetog Josipa u Slatini održana je svečanost puštanja u promet kružnog toka zahvaljujući kojemu će se povećati sigurnost i protočnost prometa u središtu grada. Inicijativu za uređenje pokrenuo je Grad Slatina, a u realizaciji su sudjelovali još i Županijska uprava za ceste i Hrvatske ceste. Vrijednost radova je oko 500.000 kuna, a izvođač je bila tvrtka Ceste Bjelovar.

U svome obraćanju gradonačelnik Roštaš naglasio je da nakon izgradnje slatinske obilaznice i postavljanja kružnog toka na Trgu svetog Josipa, te izgradnjom mini-obilaznice u Medincima znatno povećana protočnost prometa u Slatini, kao i njegova sigurnost, dok je teretni promet izmješten iz središta grada. Na kraju obraćanja gradonačelnik je zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta.

Župan Tomislav Tolušić naglasio da je regulacija prometa kroz kružni tok bila nužnost kako bi se povećala sigurnost svih sudionika u prometu, te da najveću zaslugu u realizaciji projekta imaju Grad Slatina i gradonačelnik Ivan Roštaš. Župan je dodao da je Virovitičko-podravska županija uvijek na usluzi Gradu Slatini, te da na podršku u radu mogu računati.

Kružni tok blagoslovio je župnik Župe svetog Josipa Vladimir Škrinjarić, a vožnjom biciklima simbolično su ga pustili u promet državni prvaci u krosu, učenici Osnovne škole Eugena Kumičića iz Slatine. Nakon puštanja u promet kružnog toka Gradonačelnik Ivan Roštaš obišao je zajedno sa saborskim zastupnicima Tomislavom Karamarkom i Josipom Đakićem, te županom Tomislavom Tolušićem novo postrojenje vodocrpilišta u Medincima.