U Pitomači je održan središnji predizborni skup koalicije SDP-HNS-HSPD uoči nedjeljnih lokalnih izbora. Mještanima Pitomače svoju je listu predstavio kandidat za načelnika Marijan Rengel (HNS) te kandidat Koalicije za župana Virovitičko-podravskog Tomislav Žagar (SDP).

– Već 23 godine jedni te isti ljudi pričaju vam jedne te iste priče. Oni žive puno bolje, vi živite puno gore. Vrijeme je za promjenu. Slogan naše koalicije je „Ideje za bolju Pitomaču“ jer smatram da živimo u najljepšoj općini u Hrvatskoj koja zaslužuje puno bolje. Gospodarstvo je propalo, poduzetnici su prisiljeni svoje ideje realizirati u susjednim općinama. Zbog nerada dosadašnje vlasti izgubili smo trojicu poduzetnika koji zajedno zapošljavaju više od 50 ljudi. To se nikada više ne smije dogoditi. – rekao je kandidat za načelnika Pitomače Marijan Rengel (HNS).

– Ovo je jedna od najnerazvijenijih županija što nije ni čudno jer smo odsječeni od svega. Nema brze ceste koja bi nas povezala s ostatkom Hrvatske, ali zato imamo 46 poduzetničkih zona. U kojima nema poduzetnika. Ovoj županiji treba 10ak zona s kvalitetnim projektima – istaknuo je kandidat za župana Tomislav Žagar (SDP).

Skup je posjetio dopredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak. Istaknuo je kako je dosta laži i obmana stranke koja već 20 godina vlada županijom.

– Otkako sam ministar, u mom se uredu smjenjuju Istrani, Dalmatinci, Međimurci, Zagorci. Samo nema Slavonaca, župan ove županije nije me do sad niti jednom nazvao, ponudio mi neki projekt. To je dokaz da aktualnu županijsku vlast uopće nije briga za stanovništvo ove županije. Valjda im je ispod časti tražiti HNSovca pomoć. Meni je jako žao zbog toga, ali to je poruka svim glasačima – vrijeme je za promjenu. Želim po završetku svog mandata hodati uzdignuta čela u svim gradovima koje posjetim znajući da sam dao sve od sebe. U ovoj se županiji ucjenjuje radnim mjestima i privilegijama. Tome mora doći kraj, stanovništvo se mora prestati bojati se budućnosti i promijeniti smjer.“ – zaključio je ministar Vrdoljak.