spot_img

VTA: Gradu Virovitici odobren je projekt „Grad koji diše“ vrijedan 3.342.654,82 kuna

Objavljeno:

Gradu Virovitici odobren je projekt „Grad koji diše“ prijavljen na Javni poziv za neposredno sufinanciranje provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama iz nacionalnih i lokalnih planskih i strateških dokumenata kojeg je objavio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta koji je izradila Razvojna agencija VTA iznosi 3.342.654,82 kn s PDV-om (443.646,54 €).

S obzirom da klimatske promjene kao što su porast temperature i povećanje ugljičnog dioksida predstavljaju rastuću prijetnju i veliki izazov za cijelo čovječanstvo upravo ulaganje sredstava u ovaj projekt doprinijet će općem poboljšanju kvalitete života, smanjenju godišnje emisije CO2, a samim time i osigurati optimalne uvjete za siguran i kvalitetan život djece i odraslih u gradu Virovitici. Ciljna skupina su svi građani grada Virovitice i okolnih naselja.

Cilj projekta je formiranje novih zelenih površina unutar urbanih prostora te povećanje površina pod krošnjama u urbanim i periurbanim područjima te parkova i mjesta javnih okupljanja sadnjom pojedinačnih i/ili grupa stabala i drvoreda.

Sredstva potpore osigurana su iz proračuna Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i to najviše do 2.674.123,86 kn s PDV-om (354.917,23 €) što čini 80% opravdanih troškova cjelokupne vrijednosti prijavljenog projekta, dok je 20% opravdanih troškova osigurano iz proračuna grada Virovitice. (vta.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...