Dolaskom blagdana „Svi sveti“, na prometnicama naše županije, očekuju se povećane gužve na prilaznim prometnicama kod groblja i područjima oko njih. Stoga se upućuju vozači da se prilaznim prometnicama grobljima, kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja, zbog brojnih parkiranih vozila uz rub prometnice i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz rub ceste.

Po dolasku u blizinu groblja, vozači se upućuju na poštivanje prometnih propisa kod parkiranja svojih automobila tj. da ne parkiraju svoja vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje vozila, a posebno ne na mjestima i tako da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu.

Za očekivati je ovisno o vremenskim prilikama, da će se veći broj ljudi na groblja uputiti pješice, pri čemu se pješaci upućuju na povećani oprez s obzirom na to da na većini groblja ne postoje izgrađene pješačke staze, zbog čega su se prisiljeni kretati uz rub prometnice.

Posebno se upozoravaju pješaci na opasnosti prilikom prelaska prometnice i kretanja između parkiranih vozila. Policijski službenici će u dane predstojećih blagdana pojačano djelovati na područjima groblja i na prilaznim prometnicama, pojačano vršiti nadzor prometa i u slučaju potrebe vršiti ručnu regulaciju prometa.