Svečanost početka radova na dvije nove područne škole, u Sedlarici i Novoj Jošavi, čiju će izgradnju financirati Virovitičko-podravska županija  s općinom Pitomača i gradom Orahovica, održati će se 2. listopada. Simbolično postavljanje kamena temeljca i početak radova na Područnoj školi Sedlarica, koju pohađa 21 učenik, na rasporedu je u utorak, 2. listopada, u 9,30 sati. Vrijednost investicije izgradnje Područne škole Sedlarica, koju financiraju županija Virovitičko-podravska i općina Pitomača, iznosi oko 835.000,00 kuna, a rok završetka je 1. kolovoz 2013.

Istog dana, 2. listopada, s početkom u 12,00 sati simboličnim postavljanjem kamena temeljca označit će se početak radova na izgradnji Područne škole Nova Jošava. Vrijednost investicije iznosi 1,22 milijuna kuna, a rok izgradnje je 15. travnja 2013. godine. Izgradnju nove Područne škole Nova Jošava financiraju Virovitičko-podravska županija i grad Orahovica, a školu trenutno pohađa 28 učenika u dva kombinirana razredna odjela.

Svečanostima početka radova i postavljanja kamena temeljaca prisustvovati će župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić, sa suradnicima, gradonačelnik grada Orahovice Josip Nemec, načelnik općine Pitomača, Željko Grgačić, te ravnatelji osnovnih škola s tog područja.