Za gradnju energane u Virovitici izdana građevinska dozvola slovačkom investitoru

Objavljeno:

spot_img

Nakon što je prije nekoliko dana Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Grada Virovitice izdao je građevinsku dozvolu za gradnju spojne ceste u Poduzetničkoj zoni Zapad II koja će spojiti spomenuti Zonu s cestom D2 na potezu između prigradskog naselja Korija i Zapadne virovitičke obilaznice izdana je i građevinska dozvola za izgradnju energanu na drvnu biomasu, snage 5MW el., u Poduzetničkoj zoni Zapad 2 investitora Green Energy Projects.

Vrijednost projekta iznosi 130 milijuna kuna

Vrijednost projekta iznosi čak 130 milijuna kuna, a sama građevina bit će izgrađena na 5.500 m2 dok će ostatak čestice ukupne površine 18.200 m2 biti namijenjen prometnici koja će česticu povezati s cestom D2.

Građevinska dozvola osobno je uručena direktoru trgovačkog društva Green Energy Projects d.o.o. Pavolu Hlavaču koji je tom prigodom najavio da će realizacija ove investicije započeti početkom sljedeće godine, čim to vremenske prilike dozvole. Uručenju dozvole nazočio je i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i razvoj Grada Virovitice Matija Mustač naglasivši da je ova investicija usko povezana s projektom trgovačkog društva Green Houses Adria d.o.o. koji će pokrenuti proizvodnu djelatnost odnosno uzgoj povrća u staklenicima na 7,5 ha vrijednosti 102 milijuna kuna. Ove dvije investicije omogućit će zapošljavanje minimalno 182 novozaposlene osobe. (Virovitica.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...