Za Martinje policija najavila pojačani nadzor sudjelovanja u prometu

Objavljeno:

I ove godine na području Virovitičko-podravske županije problematika sudjelovanja u prometu sudionika pod utjecajem alkohola nije povoljna, pa je od ukupnog broja počinitelja prometnih nesreća njih 17 % je u trenutku prometne nesreće bilo pod utjecajem alkohola.

Od ukupno 5 smrtno stradalih osoba, 61 teško ozlijeđene i 197 lako ozlijeđenih osoba u 494 prometne nesreće koliko ih je evidentirano u prvih deset mjeseci ove godine, u prometnim nesrećama koje su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola, jedna je osoba smrtno stradala, teško je ozlijeđeno 14 osoba i lako 32 osobe.
Kulminacija konzumiranja alkohola se očekuje tijekom predstojećeg vikenda, posebno na sam blagdan svetog Martina kada će ljubitelji vinograda i vina sudjelovati u narodnim običajima krštenja vina znanim pod nazivom „Martinje“ povodom čega će biti organizirane brojne privatne i javne zabave i okupljanja ljudi na kojima će biti konzumirane veće količine mladog vina.

Stoga se obavještavaju vozači da će u periodu od 11. do 14. studenog 2016. godine prometna policija na području cijele policijske uprave provoditi pojačani nadzor sudjelovanja u prometu osoba pod utjecajem alkohola. Kako bi bezbrižno uživali u svetkovini „Martinja“, a da nakon toga ne ugrožavaju sigurnost sebe i drugih u prometu, te izbjegnu propisano sankcioniranje, prometna policija savjetuje vozačima da si prethodno organiziraju smještaj do potpunog otrežnjenja ili prijevoz do kuće.

Posebno se podsjećaju vozači bicikla da niti oni ne smiju upravljati biciklom pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od 0,5 g/kg.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni