spot_img

Za Rokovo izložba starih gradskih razglednica

Objavljeno:

Povodom ovogodišnjeg Rokova Gradski muzej Virovitica poziva Vas na otvorenje izložbe “Virovitica i okolica na starim razglednicama” u četvrtak, 13. kolovoza, u 20,30 sati. Namjera nam je ovom izložbom prezentirati povijest grada Virovitice i okolinih naselja s kraja 19. do sredine 20. stoljeća. 

Stare razglednice predstavljaju dio kulturne baštine, imaju dokumentarnu vrijednost i podsjetnik su na prohujala vremena. Svjedoče o ljudima i vizurama grada koje su se s vremenom promijenile, te se često  koriste kao prilozi u raznim izdanjima o Gradu, izložbama Muzeja, ali nikada nisu cjelovito predstavljene.

Razglednica se pojavila u posljednjoj četvrtini 19. stoljeća. Zlatno doba doživjela je od 1897. do 1918. godine, a već tada su se pojavili prvi sakupljači. Danas se razglednice malo koriste u svakodnevnoj komunikaciji, što ne znači da su se prestale tiskati, jer još uvijek su najjeftiniji turistički suvenir i vizualna zabilješka neke sredine. Ljepota i šarm starih razglednica su neponovljivi.

Rađene su u vrijeme kada su postojale sasvim drugačije tiskarske tehnike. O gradu i njegovim stanovnicima najljepše govore upravo stare razglednice pa vas pozivamo, u Muzej, na  šetnju kroz vrijeme.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni