spot_img

Žagar komentirao Barićeva obećanja o očuvanju radnih mjesta u Opecu i Silosima

Objavljeno:

Tomislav žagar

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a, saborski zastupnik Tomislav Žagar, održao je danas tiskovnu konferenciju na kojoj je govorio o Zakonskim paketima o regionalnom razvoju Republike Hrvatske te njihovom utjecaju na žitelje Virovitičko-podravske županije.

Žagar je naglasio da će se ukupni dodatni prihodi jedinicama lokalnih samouprava na području Virovitičko-podravske županije povećati za 5.414.463 kune, od čega će pomoć općinama zbog povrata poreza građanima na potpomognutim područjima iznositi 4.920.506 kuna. Ukupno smanjenje zbog promjena poreznog sustava iznosit će 2.750.049 kuna.

Riječ je o općinama Nova Bukovica, Špišić Bukovica, Lukač, Pitomača, Zdenci i Slatina čiji je indeks razvijenosti ispod 75%.

Da li se Damir Barić zaletio u obećanjima kako će država sačuvati radna mjesta u tvrtkama Opeco i Silosi?

Novinar Informativnog centra Virovitica Zlatko Ciprijanović pitao je Žagara da li je SDP-ovom kandidatu za gradonačelnika Virovitice Damiru Bariću trebalo predstečajnim nagodbama javno obećavati kako će pomoć da tvrtka Opeco opstane iako je znao tko je i na koji način vodio tvrtke Opeco i Silosi vtc d.o.o.. Tvrtkama u kojima je radilo više od tri stotine djelatnika.

Žagar je pokušao opravdati Barića riječima kako je njegov kolega vjerojatno mislio da će se predstečajnim nagodbama očuvati radna mjesta iako s tim stvarima uvijek mora postojati doza opreza jer nije političar taj koji odlučuje koju će odluku donijeti sud…

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni