aaa

Otvoreno pismo županu Tomislavu Tolušiću

Poštovani župane!

Ponukan sam napisati Vam ovo pismo nakon što je javnost saznala za izjavu sa Vašeg Facebook profila u kojoj ste nastavili vrijeđati i klevetati ljude kao što ste to radili i pod nadimkom Roks. Prvo, dobro ste napisali da ste se pravili finim i pristojnim jer to svakako niste jer da ste fina i pristojna osoba ne biste napisali to što ste napisali. Prvo pitanje je kojoj je to ekipi u koju ste ubrojili i premijera i predsjednika „bila muka što su uopće tamo i što moraju trpiti tolike branitelje, dragovoljce, invalide, generale…“?

Pišete dalje: „Opasna ekipa nam vodi državu, djeca i unuci istih onih koji su naše očeve i djedove zatvarali zbog fućkanja ili pjevanja Lijepe naše. Šta je iduće? Hapsimo sve koji drže ruku na srcu dok svira himna? Privodimo one koji idu na misu? Zakonom ukidamo imena Tomislav, Hrvoje ili Franjo?“ E sad ja to čitam i ne mogu vjerovati. Namjerno i potpuno svjesno unosite mržnju i razdor među djecu i unuke, očeve i djedove. Opasno je što je ta mržnja proizvedena s jedinim ciljem,a to je Vaš osobni politički napredak. Tko je koga uhićivao? Tko su vaši, a tko su naši? Volio bih da jasno odgovorite na ta pitanja. Mislite li ovdje na pripadnost komunističkoj partiji i je li netko iz Vaše obitelji bio član iste? Ili imate dublja saznanja o zločinima? Ako imate ta saznanja, molim Vas da ih obznanite. Politička stranka kojoj pripadate odlučila je vratiti se politici koju je zagovarao pokojni predsjednik Franjo Tuđman. To je tada bila, kako je sam isticao, politika pomirenja. Možda je i to razlog zašto nije provedena lustracija, a bilo bi dobro da jest jer onda i Vi ne biste mogli ovako politikantski, bez ikakvih argumenata, optuživati ljude.

Vrhunac Vašeg bezobrazluka je rečenica: „Niste dostojni onog jednog jedinog najmanjeg kamena kojeg ste jučer pogazili u Kninu.“ Na temelju kojih zemaljskih ili nebeskih vrijednosti iznosite ovakav stav i kome je on upućen? Pripadnicima političke opcije koji nisu po Vašim mjerilima? Opasne su i opake Vaše riječi. Ispričajte se, ali ne zbog ljudi koje ste uvrijedili, već zbog budućnosti djece i unučadi koju spominjete kako bi mogli živjeti u miru, kao i zbog onih hrvatskih branitelja koji su svojim tijelima i krvlju obranili taj mir, kao i zbog njihovih očeva i djedova koje Vi bez imalo obzira trpate u svoj pamflet.

Tomislav Žagar
Zastupnik u Hrvatskom saboru

Tomislav_Tolusic