U petak, 16. listopada, pod predsjedanjem Ana-Marije Petin, u Virovitici je održana 9. sjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije.

U prvom dijelu sjednice, tijekom Aktualnog sata, župan Tomislav Tolušić te ravnatelji županijskih ustanova i pročelnici upravnih odjela, odgovarali su na pitanja klubova vijećnika, kao i ona pojedinačna. Riječi je bilo o provedi mjera Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020 na području županije, posljedicama Pravilnika o visini godišnje naknade za uporabu javnih cesta što se plaća pri registraciji motornih i priključnih vozila (NN 96/15) koji će se početi primjenjivati od 1. siječnja 2016. godine, a temeljem kojega će Županijska uprava za ceste Virovitičko-podravske županije u 2016. godini ostati bez 1.6 milijuna kuna prihoda, o tijeku postupaka legalizacije, projektima energetske obnove javnih ustanova na području županije… Župan Tomislav Tolušić osvrnuo se i na mini poreznu reformu Vlade Zorana Milanovića zahvaljujući kojoj je Virovitičko-podravska županija izgubila preko 20 milijuna kuna, a što direktno znači manje novca za ulaganje u osnovne usluge koje su iznimnog značaja za standard života lokalnog stanovništva.

Jedna od najvažnijih točaka dnevnog reda bila je rebalans proračuna za 2015. godinu, a na temelju kojeg se planirani prihodi i primici, odnosno rashodi i izdaci povećavaju za 3.900.000,00 kuna – sa 144.255.000,00 kuna na 148.155.000,00 kuna.

Sjednici su prisustvovali, uz predsjednicu Županijske skupštine Ana-Mariju Petin i potpredsjednike Skupštine Matu Bubaša i Davora Butorca, župan Tomislav Tolušić, zamjenici župana Sanja Bošnjak, Zdravko Dijaković i Igor Pavković, ravnatelji županijskih ustanova te pročelnici upravnih odjela. VPZ