spot_img

Zajedno za Kolindu, jer glas za Josipovića je glas za Milanovića i SDP

Objavljeno:

U prostorijama Županijskog odbora HDZ-a u Virovitici održana je konferencija za novinare na temu drugog kruga predsjedničkih izbora. Uz predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Josipa Đakića, dopredsjednika Tomislava Tolušića o drugom krugu predsjedničkih izbora govorili su predsjednica Županijske organizacije HSS-a Ana Marija Petin, potpredsjednik HSLS-a i predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a Miroslav Venus, predsjednik Županijske organizacije HSP dr. Ante Starčević Mato Bubaš i predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Sanja Kirin.

HDZ

– Kao prvo zahvalio bih svim građanima koji su na izborima u prvom krugu dali svoje glasove našoj kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović, a zatim pozivam sve građane, članove naše stranke i koalicijske partnere te naše simpatizere da u nedjelju iziđu na izbore te svoje glasove ponovo daju našoj kandidatkinji za predsjednicu države. Buduća predsjednica hrvatske države nedvosmisleno će braniti boje hrvatske domovine, braniti sve građane Republike Hrvatske te kao predsjednica dosljedno predstavljati Hrvatsku u Europi i Svijetu. To je ono što posljednjih 15 godina nismi imali, 10 godina za predsjednika smo imali kaktusa, a posljednjih 5 fikusa. U nedjelju, 11. siječnja je prekretnica i prijelomna točka koja odlučuje o budućnosti naše Domovine, slobodne, neovisne i u muci stvorene države, kazao je Josip Đakić dodajući kako će se u nedjelju odlučivati o dva svjetonazora, o onome što valja i onome što ne valja, a da se o onome što ne valja pokazalo u proteklom vremenu.

U ime HSS-a biračima na potpori Kolindi Grabar-Kitarović zahvalila je Ana Marija Petin, predsjednica Županijske organizacije HSS-a.

-Mi u HSS-u kao i naši koalicijski partneri smatramo da je Kolinda Grabar-Kitarović najbolji izbor za predsjednika države jer je pokazala da razumije radnika, da razumije seljake, ali i isto tako u svom programu ponudila je rješenje za sve probleme koji tište naše građane te velike gospodarske probleme u kojoj se našla naša država, kazala je Ana Marija Petin pozvavši sve građane da na nedjeljnim izborima daju glas za Kolindu Grabar-Kitarović.

Predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a Miroslav Venus govorio je o tome kako se u Europi i Svijetu u mnogim državama na čelu nalaze žene te da je i u Hrvatskoj došlo vrijeme da žena postane predsjednica.

-Kao uvjeren liberal bio bi izrazito ponosan na svoju državu, ako bi dovoljno bili pametni da Hrvatsku uvedemo u jednu malu, ali odabranu, ekonomski, gospodarski i demokratsko prosperitetnu grupu zemalja i to na čelu s predsjednicom, Kolindom Grabar­-Kitarović, kazao je Miroslav Venus.

-Našim članovima ne treba poziv na izbore, njima je to građanska dužnost i ne treba niti sumnjati da će oni svoje glasove i u nedjelju dati Kolindi Grabar-Kitarović, koja ima sve kvalitete kakve bi trebao imati predsjednik države. Ne možemo govoriti dobro o čovjeku koji ideale gradi na uzor susjedne države, čiji je najbolji prijatelj četnički vojvoda Nikolić, naglasio je Mato Bubaš.

Dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Tomislav Tolušić istakao je kako je SDP-ova Vlada je najgora Vlada u povijesti Republike Hrvatske.

-Da su htjeli u ove tri godine nisu mogli toliko unazaditi državu, koliko su to zapravo napravili, a da su htjeli još više to nisu mogli jer su nesposobni, ideološki, gospodarski, društveno i na bilo koji drugi način. Danas je 1850. dan vladavine Ive Josipovića, a osim u predizbornoj kampanji u tih 1850 dana niti jednom nije posjetio Virovitičko-podravsku županiju, a nema srama i ima obraza doći na predizbornom skupu tražiti glasove žitelje naše županije, istakao je Tomislav Tolušić naglasivši kako je Ivo Josipović bio saborski zastupnik SDP-a te da je glas za Ivu Josipovića glas za SDP, glas za Zorana Milanovića i glas za daljnju propast Republike Hrvatske.

Na kraju konferencije za novinare govorila je i Sanja Kirin, koja je istakla da Kolinda Grabar-Kitarović, kao žena mnogo može učiniti u politici za boljitkom naše države.
– Kao predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” pozivam sve žitelje naše županije, osobito sve naše članice i ostale žene da na nedjeljnim izborima pokažu jednu solidarnost i da daju svoje glasove našoj kandidatkinji. Želimo da podrže ženu u politici, da pokažemo da politika može biti i drugačija, emotivnija, suptilnija, ali isto tako čvrsta i odgovorna kao što se Kolinda Grabar-Kitarović u svom predizbornom programu predstavljala, naglasila je Sanja Kirin pozvavši sve građane, pogotovo žene da iziđu na izbore i daju svoje glasove Kolindski Grabar-Kitarović.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...