U utorak, 5. svibnja u Virovitici, prije svečanosti otvorenja radova na novom Panonskom drvnom centru kompetencija koji se gradi u Poduzetničkoj zoni II Poduzetnički inkubator posjetili su uzvanici koji su nazočili i svečanosti otvorenja. Uz župana Tomislava Tolušića i saborskog zastupnika Josipa Đakića inkubator su obišli zamjenik ministra regionalnoga razvoja i fondova EU Jakša Puljiz, voditelj Predstavništva Europske komisije Branko Baričević i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Inkubator

Kroz Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije proveo ih je direktor Igor Andrović, a uzvanici su se mogli uvjeriti u odlično funkcioniranje jednog od najboljih poduzetničkih inkubatora u RH. Poslovanje inkubatora i njegovu odličnu popunjenost ”stanarima” komentirao je i zamjenik ministra Jakša Puljiz koji je naglasio kako je ovo zasigurno najuspješniji poduzetnički inkubator koji je otvoren tek 2013. a već je kvalitetnim radom i poslovanjem opravdao postojanje.

Inkubator

Poduzetnički inkubator omogućava poduzetnicima korištenje savjetodavnih i knjigovodstvenih usluga, organizaciju seminara i edukacija, besplatni Internet, savjetodavne usluge, kao i pomoć pri apliciranju projekata na nacionalne fondove i fondove EU.

Zgrada Poduzetničkog inkubatora izgrađena je u sklopu jednog od najboljih projekata poduzetničke infrastrukture u RH „E-nkubator sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji“ te predstavlja temelj za stvaranje novih ideja i zapošljavanje mladih poduzetnika.