Zaplijenjeno 8 tona virovitičkog duhana vrijednog 2 milijuna kuna

Objavljeno:

Zagrebačka policija zaplijenila je gotovo osam tona duhana i pritvorila dvojicu muškaraca osumnjičenih za nedozvoljenu trgovinu duhanskih proizvoda na području Dubrave, izvijestila je u subotu Policijska uprava.
Vrijednost oduzetog duhana na crnom tržištu iznosila bi oko dva milijuna kuna, a za 7.950 kg duhana država je oštećena za trošarinu oko 3.6 milijuna kuna.

Duhan

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke su u suradnji sa službenicima Carinske uprave, Odjela za mobilne jedinice Zagreb su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da su 86-godišnjak i 33-godišnjak duhan nabavili na području Virovitičko – podravske županije. Uskladištili su ga na više adresa na području Dubrave, gdje su ga rezali i pakirali u manje količine, pogodne za prodaju na tržnicama na području grada Zagreba, a većinom na tržnici Dubrava.

Pretragom obiteljske kuće i gospodarskih objekata te automobila koje koriste osumnjičene osobe pronađeno je 7.950 kg duhana, alati za rezanje duhana, stroj za ovlaživanje i dr.
Protiv osumnjičenih je zbog kaznenog djela nedozvoljene trgovine podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu i predani su pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija. (Hina)

Prethodna objava
Sljedeća objava
Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni