Započela gradnja nove ambulante u Zdencima

Objavljeno:

Povodom obilježavanja Dana općine Zdenci, u petak 25. rujna, saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić, načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić i ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Igor Fazekaš, svečano su položili temeljni kamen za izgradnju nove ambulante u Zdencima.

Ambulanta u Zdencima bit će prva u nizu novosagrađena ambulanta na području Virovitičko-podravske županije nakon Domovinskog rata.

Prisutne je u ime Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije pozdravio ravnatelj Igor Fazekaš.

Ovo je veliki projekt za općinu Zdenci i Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije, ali i samu Županiju. Postojeća ambulanta nije mogla zadovoljiti potrebe stanovnika općine, zato će zasigurno nova ambulanta s novom opremom doprinijeti kvaliteti zdravstvene usluge – rekao je Igor Fazekaš.

U ime Općine Zdenci prisutnima se obratio načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić.

Velika mi je čast i radost što smo među prvima nakon Domovinskog rata koji kreću u izgradnju nove ambulante. Ovaj projekt ujedno je primjer koji dokazuje da je postojanje županija opravdano. U protivnom ne bismo bili ovdje – naglasio je Tomislav Durmić.

Prigodnim slovom skupu se obratio i župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić.

Virovitičko-podravska županija nastavlja s ulaganjem u podizanje zdravstvenih standarda, a time i kvalitete života lokalnog stanovništva, osobito u manjim općinama i ruralnim područjima. S ovakvim projektima, kao što je ambulanta u Zdencima,  rješavamo probleme koje imamo u manjim općinama i mjestima, a cilj nam je osigurati svim stanovnicima županije dostupnost ove osnovne usluge, a ujedno i njenu kvalitetu – rekao je župan Tolušić.

Prisutne je pozdravio i saborski zastupnik Josip Đakić.

Ova ambulanta predstavlja novi model zbrinjavanja stanovništva. Virovitičko-podravska županija ovakvim projektima pokazuje i brigu i razumijevanje za svoje stanovnike. Neka nova ambulanta pruža maksimalnu zdravstvenu zaštitu svim mještanima! – rekao je Josip Đakić.

Zdenci će novu ambulantu dobiti do 1. kolovoza sljedeće godine i to će biti prva u nizu novih ambulanti na području Virovitičko-podravske županije.

Vrijednost radova, zajedno s opremom iznosi 1,8 milijuna kuna, a sufinanciraju ih Virovitičko-podravska županija, Općina Zdenci i Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije.

Izvođač radova je tvrtka IDM gradnja iz Našica.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni