Premijerom dječje predstave “Kiki i Bozo” koja je održana u subtu 13. rujna, započela je jesenska sezona Kazališta Virovitica.

Dramski tekst Andree Valean sumira neke od tema kojima su dječje predstave Kazališta Virovitica bile zaokupljene i proteklih sezona. Jedna djevojčica i jedan starac tako će, u godotovskoj priči i okruženju, pronaći zajednički jezik kako bi iznašli rješenje u borbi protiv problema s kojim se oboje suočavaju, a to je smrt, u ovoj drami personificirana i opisana kao dama u crvenoj haljini. Štur, jezgrovit iskaz udružen s bogatom scenskom radnjom, mješavina melankolije i humora postignutog uglavnom klaunskim gegovima te snažna metaforika još su neke od najvažnijih karakteristika kojima će Kiki i Bozo zacijelo osvojiti najmlađu virovitičku publiku. Pritom su strah od usamljenosti, otuđenja i smrti sveprisutni u ovoj dirljivoj priči čija je glavna tema ipak život sam, jednako koliko i pokušaj pronalaska odgovora na pitanje kako isti taj život ispuniti igrom kakva će otkloniti misao na njegov završetak, koji u ovoj inscenaciji predstavlja i okončanje same izvedbe.

Redatelj i scenograf predstave je Dražen Ferenčina. Dramsku adaptaciju potpisuje Dora Golub, kostimografiju Vanda Grba, autor glazbe je Igor Karlić, suradnik za scenski pokret je Alen Čelić dok je oblikovatelj svjetla Damir Gvojić.

U predstavi glume: Ana Majhenić (Kiki), Antun Vrbenski (Bozo), Igor Karlić, Mihael Kurjančić i Tihomir Sabolić (orkestar) i Blanka Bart (glas).

[youtube id=ZOTTnuqrboc]