spot_img

Započela zamjena rasvjete u Dječjem vrtiću Cvrčak

Objavljeno:

Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za poticanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije. Naime na Javni poziv za poticanje povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije, Ministarstva gospodarstva, prijavljen je projekt zamjene postojeće rasvjete s energetski učinkovitijim LED izvorima svjetla za Dječji vrtić Cvrčak Virovitica.

Nositelj Projekta je Grad Virovitica, a izradili su ga djelatnici Razvojne agencija VTA u suradnji s Upravnim odjelom za komunalne poslove i graditeljstvo na čelu s pročelnikom Marijom Klementom. Iznos odobrenih sredstava je 189.513,00 kn, a ukupna vrijednost Projekta iznosi 297.882,18 kn.

Prema riječima gradonačelnika Ivice Kirina projekt se namjerava realizirati do kraja godine, a njegova najveća vrijednost je povećanje osvijetljenosti prostora u kojem borave djeca te 50 posto uštede na el. energiji. Na ovaj način učinit ćemo puno na stvaranje boljih uvjeta za naše mališane, ali i osigurati uštede u gradskom proračunu zaključio je gradonačelnik Kirin te najavio pripremu projekta poboljšanja energetskog stanja zgrade koji će se postići rekonstrukcijom krova te zamjenom vanjske stolarije i fasade, a bit će prijavljen na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. (vt.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni