Započele informativne radionice za potencijalne polaznike edukacija u sklopu IPA IV projekta Menadžeri lokalnog razvoja

Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Virovitica organizirala je niz informativnih radionica za potencijalne polaznike edukacija u sklopu IPA IV projekta Menadžeri lokalnog razvoja. Danas su, u Virovitici i Pitomači, održane dvije takve informativne radionice na kojima su nezaposlenim visokoobrazovanim osobama predstavljene mogućnosti koje im se pružaju ukoliko se odluče uključiti u projekt.

Projektom je izrađen program obuke za menadžere lokalnog razvoja koji će biti verificiran od strane nadležnog Ministarstva kako bi se osiguralo daljnje izvođenje i održivost programa, s obzirom da ovakav program još ne postoji na tržištu. Ovaj program biti će prvi certificirani program za obrazovanje odraslih u Hrvatskoj usmjeren na povećanje kapaciteta za jačanje civilnog i javnog sektora i poticanje lokalnog razvoja i pripreme za Strukturne fondove. Teoretski dio obuke iznosit će 160 sati, a praktični dio 300 sati obuke.

Radionice

Interaktivnu teoretsku obuku u trajanju od 160 sati održat će iskusni vanjski stručnjaci koji su sudjelovali i u razvoju programa obuke. Nakon što ciljna skupina usvoji potrebna znanja, članovi ciljne skupine biti će dodjeljeni jedinicama lokalne samouprave kako bi prošli i praktični dio obuke. Za vrijeme praktične obuke vježbenici će se upoznati sa radom u razvojnom sektoru i imat će priliku primjeniti znanja koja su stekli tijekom prvog dijela obuke. Praktičnu obuku vodit će mentori, a obuka će trajati 300 sati.

Informativne radionice nastavit će se u četvrtak, 11. travnja, kada su na rasporedu radionica u 10,00 sati u Slatini u Hrvatsko domu te u 13,00 sati u Orahovici, u prostorima Gradske vijećnice.