Započele radionice ručnog veza

Objavljeno:

spot_img

1

U sklopu muzejskog projekta „Prenosimo znanje i tradiciju ručnog veza“ u srijedu, 7. svibnja u prostorijama Muzeja održana je mala etno radionica „Vez i tradicijski motivi“. Suradnja je ostvarena s korisnicima Centra za odgoj, edukaciju i rehabilitaciju Virovitica (COOR) i njihovom defektologinjom Jelenom Puzović. Svoja prethodna znanja stečena kroz aktivnu zadrugu „Mali Mikeši“ u sklopu COOR-a, korisnici zadruge su dopunili razgledavanjem i upoznavanjem Etnografske zbirke našeg Muzeja te posebice ženskih tradicijskih kapica – „puculica“.

Nakon razgovora o ručnom vezu i radu s tekstilom te razmjene iskustava pri vezenju, sudionici radionice marljivo su prionuli poslu: lančanim vezom „po pismu“ su izradili prethodno izvedene tradicijske motive s muzejskih kapica te ih oblikovali u moderne i drugačije boje. Izradili su korisne etno-eko vrećice koje će imati raznovrsnu namjenu u njihovom Centru, ali i zanimljivu promociju ručnog rada ovoga kraja.

Hvala marljivim i vrijednim ručicama Matei, Tatjani, Ivanu i Josipu te Jeleni na sudjelovanju kao i ostalim korisnicima Centra na dolasku u Muzej.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...