Započeli su pripremni radovi na izgradnji nogostupa u Bilogorskoj ulici u Virovitici. Radovi se odvijaju u u sklopu projekta izgradnje spojne ceste između državnih cesta D2 i D5 kroz Vinkovačku, Vukovarsku i Bilogorsku ulicu čiji je prvenstveni cilj znatno povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu.

Ovaj projekt čija vrijednost iznosi čak 15 milijuna kuna obuhvaća obnovu ceste, uređenje odvodnje te dogradnju pješačkih i biciklističkih staza u Vinkovačkoj, Vukovarskoj i Bilogorskoj ulici. U tijeku su pripremni radovi koji obuhvaćaju izgradnju biciklističke i pješačke staze u Vukovarskoj ulici, koja će biti u istom nivou, što će također znatno povećati sigurnost svih sudionika u prometu te pomicanje kanala u Vukovarskoj ulici kako bi se osigurao prostor za proširenje kolničkog zastora.

Ukupna duljina trase iznosi čak 3320 metara. Projekt obuhvaća i niveliranje ceste kod pružnih prijelaza u Vinkovačkoj ulici i na taj način riješit će se česta oštećenja na ovim pružnim prijelazima. Pripremni radove obišao je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin koji je tom prigodom izrazio zadovoljstvo njihovim napredovanjem posebno naglasivši sigurnost svih sudionika u prometu, a osobito djece.

Izvoditelj je Zajednica ponuditelja Strabag d.o.o. i Ceste d.d. Bjelovar, koji su taj posao dobili putem javnog natječaja Hrvatskih cesta.

Nakon sanacije kolnika planira se izgraditi i dva kružna toka na križanjima Vukovarske, Vinkovačke i Ulice Otte Horvata (kod Plodina) te Vukovarske, Bilogorske i Ulice Zbora narodne garde (kod TVIN-a), a sve u cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu.

renutno je u izradi projektna dokumentacija i izrađena idejna rješenja te poslan prijedlog sporazuma prema Hrvatskim cestama o sufinanciranju ove investicije. S obzirom da se radi o dijelu cesta koje su u vlasništvu Grada Virovitice Grad namjerava sufinancirati dokumentaciju i pomoći u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa dok bi Hrvatske ceste financirale izgradnju kružnih tokova. (Vt.hr)