Na prigodnim svečanostima, postavljanjem kamena temeljaca, označen je početak radova za tri nove područne škole i to u Starogradačkom Marofu, Rogovcu i Lukaču. Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 2.412.000,00 kuna. Izgradnju škola financiraju Virovitičko-podravska županija i općine Pitomača, Špišić Bukovica i Lukač, a završetak radova očekuje se u svibnju 2013. godine.

Svečanosti su, uz župana Tomislava Tolušića i načelnike općina Željka Grgačića, Ivice Lulića i Đure Bukvića, prisustvovali saborski zastupnici s područja Virovitičko-podravske županije Josip Đakić, Sandra Petrović i Igor Češek, zamjenik župana Zdravko Dijaković, predsjednik Županijske skupštine Josip Novogradec, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, pročelnici upravnih odjela Virovitičko-podravske županije, ravnatelji škola, učenici i mnogi drugi…

Navedene područne škole sada rade u četverorazrednoj kombinaciji u neadekvatnim prostorima, te unatoč brizi odgojno-obrazovnih djelatnika da se prostor prilagodi on je još uvijek neuvjetan za odvijanje nastave sukladno provođenju nastavnog plana i kurikularnim promjenama sadašnjeg vremena. Gradnja novih područnih škola nastavak je kontinuiranog ulaganja u školstvo i osiguranja adekvatnih uvjeta za školovanje svih učenika na području Virovitičko-podravske županije.