Započinje gradnja elektrane na biomasu u Crncu

Objavljeno:

spot_img

Danas je u Crncu položen kamen temeljac i simbolično započeta gradnja elektrane na biomasu snage 3 MW. Realizacija ovog velikog i vrijednog projekta izgradnje postrojenja za proizvodnju bioplina, toplinske i električne energije započeta je početkom 2010. godine u suradnji općine Crnac i njemačke tvrtke Bionardo. Ta suradnja zasigurno garantira svjetliju budućnost općine Crnac i njenih mještana.

Bionardo u Crncu gradi postrojenje snage tri megavata, a Općina mu je u tu svrhu dala pravo građenja na zemljištu površine 12 hektara na rok od 30 godina. Prvi pogon u funkciji bi, prema planu, trebao biti gotov na proljeće 2013. godine, a tijekom te godine i druga dva. Ukupna vrijednost cijele investicije prelazi iznos od 12 milijuna EUR-a:

-Po izgradnji pogona u planu je izgradnja i tri plastenika koje mi kao tvrtka namjeravamo izgraditi. Ovaj projekt stvarat će nove dobiti, nova zapošljavanja što je danas u cijeloj Europi iznimno važno i nužno. Vjerujem kako će ova izgradnja teći bez ikakvih problema i moram se zahvaliti svima koji su pomogli u realizaciji cijeloga projekta. – rekao je između ostalog Andrija Falčan direktor tvrtke Bionardo. Nazočnima se potom obratio i Christian Schneeweiss iz obitelji investitora te suvlasnik Bionarda istaknuvši veliko zadovoljstvo realizacijom ovoga projekta i činjenici da njegova obitelj može sudjelovati i pomoći i izgradnji ove elektrane. Kao najveći problem istaknuo je financijsku krizu u Europi za koju se nada da neće biti velika prepreka u tijeku ovoga projekta:

-Iako smo na početku gradnje nadamo se da će dosadašnja suradnja s općinom i županijom te institucijama koje su odgovorne za ove vrste poslove i dalje biti kao i do sada na visokoj razini. Pored samog bioplinskog postrojenja i ostali će prateći projekti kao staklenik ili skladište također će biti važne investicije koje će naravno omogućiti nova radna mjesta, ali to dakako ovisi o interesu i želji svih partnera ovoga projekta. – zaključio je Schneweiss.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni