safram-otvorenje013

Radovi na izgradnji nove proizvodne hale tvrtke Šafram d.o.o. započinju u ponedjeljak, 7. travnja, u 11 sati. Poduzeće Šafram iz Turanovca u svibnju 2013. godine prijavilo je projekt vrijedan 2.850.710,02 HRK na natječaj IPARD programa, Mjera 103. Prošlog mjeseca projekt je odobren, te će tvrtka Šafram kroz IPARD dobiti potporu u iznosu od 1.425.355,01 HRK. Svečanom otvorenju radova nazočit će, između ostalih, vlasnici tvrtke Šafram d.o.o., saborski zastupnik Josip Đakić, župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić, načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić…

Projektnu prijavu radila je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Za Šafram d.o.o. je ovo već drugi projekt financiran iz IPARD programa.

Osnovna djelatnost poduzeća Šafram d.o.o. je proizvodnja i prerada mljevene začinske paprike, a osim paprike poduzeće se bavi pakiranjem 106 artikala proizvoda kao što su riža, mak, rogač, lovor, limunska kiselina…

Poduzeće danas posluje na dvije lokacije i to na mjestu sjedišta firme u Zagrebu i Turanovcu općina Lukač. U Zagrebu je centrala poduzeća te dio pakeraja i pomoćnih skladišta. U Turanovcu je otkupna stanica za svježu začinsku papriku te pogon za proizvodnju, preradu i skladištenje paprike. Poduzeće godišnje zapošljava 50 stalno zaposlenih djelatnika te oko 14 sezonaca na razdoblje od četiri mjeseca.

Projekt za koji su odobrena sredstva se odnosi na dogradnju proizvodno poslovne hale sa hladnjačom, te nabavu paletnih skladišnih regala, viličara i opreme za označavanje proizvoda što je samo potvrda da poduzeće posluje u skladu sa nacionalnim i EU standardima poglavito što se tiče HACCP-a i Zakona o zaštiti potrošača. Navedenom investicijom osim što će se osigurati postojanost kvalitete nadjeva oraha, maka, mljevenih i pakiranih proizvoda povećat će se i osigurati siguran plasman navedene robe.