Zašto se zamarati klasičnim stvarima?

Objavljeno:

spot_img

Zarobljeni u rutini svakodnevice, često nemamo vremena za važne stvari. Naši životi postaju puni briga o „klasičnim“ i običnim stvarima, a istodobno živimo u duhovnom siromaštvu ne zamarajući se onim bitnim.


Stoga su učenici Katoličke klasične gimnazije u Virovitici imali čast ugostiti neklasičnog gosta, dominikanca Srećka Koraliju. Njihov je gost u ponedjeljak, 22. rujna, održao tribinu pod nazivom „Zašto se zamarati klasičnim stvarima?“

Reference, koje govore u prilog kako se radi doista o neobičnom gostu, su sljedeće: fr. Srećko je završio studij u Švicarskoj, a trenutno priprema doktorat na oxfordskom sveučilištu. Područje njegovog zanimanja su aramejski jezik i orijentalne znanosti, a uskoro priprema i novi prijevod Biblije na hrvatski. Nadalje, on govori više jezika – radi na prijevodu knjige proroka Izaije na engleskom i francuskom jeziku!


Cijeli članak mogli bismo posvetiti samo životnom putu fr. Srećka, no njegovo gostovanje u Virovitici i povod istog su trenutno važniji.

Fr. Srećko Koralija izašao pred učenike Katoličke klasične gimnazije i bio je neposredan, često postavljao pitanja učenicima i na taj ih je način dodatno zainteresirao za svoje predavanje. Pitanja su naizgled bila vrlo jednostavna, no prvi dojam je zavarao. Primjerice, na pitanje: „Zašto ste upisali upravo klasičnu gimnaziju?“ nastao je muk. Svatko je imao svoje razloge, no koji je temeljni razlog upisa, bilo je vrlo teško odgonetnuti.


Kako se tribina bližila kraju, tako je atmosfera postojala sve užarenija, a školski hodnik je preplavilo zadovoljstvo učenika. Fr. Srećko dokazao je kako biti svećenik ne znači biti svakodnevan, kako to ne znači biti klasičan, već dapače – pokazao je kako se u njegovom pozivu krije mnoštvo neklasičnih i uzbudljivih stvari.

Leo Fel

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...