Virovitičko-podravska županija još nema pozitivnih na koronavirus. Do danas je napravljeno 38 testova, 33 testa su bila negativna, a za pet se čekaju rezultati, izvijestio je danas Županijski stožer civilne zaštite, ističući da će se dodatno pooštriti ulazak u krug virovitičke bolnice.

Devet slučajeva kršenja samoizolacije

Također, u protekla 24 sata na području Virovitičko-podravske županije na kontrolnim punktovima na granicama prema Osječko-baranjskoj, Koprivničko-križevačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Požeško-slavonskoj županiji proveden je nadzor nad 913 vozila u kojima je bilo 965 osoba.

“Utvrđeno je devet slučajeva nepoštovanja rješenja o samoizolaciji, čime se još jedanput pokazalo da je naša odluka o kontroli putnika na županijskim granicama bila ispravna”, rekao je načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Marijo Klement. Dodao je da je na 19 kontrolnih punktova angažirano 40 policajaca te 108 vatrogasaca i pripadnika Civilne zaštite.

Župan: Zatvaramo ulaze u bolnicu

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović najavio je da će od sredine ovog tjedna dodatno pooštriti ulazak u krug virovitičke Opće bolnice.

“Posve ćemo zatvoriti jedan od dva ulaza, ne da bismo zaštitili bolnicu, jer ona je već davno zaštićena trijažom, nego da bismo zaštitili ostale zdravstvene ustanove – Dom zdravlja, Zavod za hitnu medicinu i Zavod za javno zdravstvo”, rekao je župan Andrović.

Dodao je da će sve koji budu ulazili u krug bolnice legitimirati i provjeravati jesu li možda u mjeri samoizolacije.

Virovitičko-podravska županija osigurala je za liječnike u svim zdravstvenim ustanovama dodatnu zaštitnu opremu.

“Mimo donacije koju ćemo dobiti ovih dana kao svi ostali u Hrvatskoj, naručili smo 10 tisuća kirurških maski i četiri tisuće maski FF53”, kazao je Andrović.