Ako vas put nanese u Slatini, tada iskoristite priliku i posjetite jedan od najljepše uređenih muzeja u Slavoniji – Zavičajni muzej Slatina koji je u posljednjih nekoliko godina značajnim ulaganjima dobio izgled i kakav zaslužuje, no prema riječima ravnateljice Dragice Šuvak, tu se ne misli stati, a trenutno se radi na novom uređenju kako bi posjetitelji dobili još bolje uvjete i sadržaje.

Zavičajni muzej Slatina u posljednjih nekoliko godina značajnim ulaganjima dobio je izgled i kakav zaslužuje

Slatinski muzej obišla je i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak sa suradnicima. Zavičajni muzej Slatina sakuplja, čuva i izlaže na povremenim izložbama predmete prirodne, materijalne i duhovne kulturne baštine, koji potječu s područja grada Slatine i općina Čađavica, Sopje, Voćin, Mikleuš i Nova Bukovica.

One koje putu nanese u Slatinu, u ovom muzeju mogu vidjeti kako se na ovom području živjelo od davnih dana pa sve do modernog doba. Tu su sljedeće zbirke: arheološka, etnografska, galerijska, kulturno – povijesna, povijesna, školska, zbirka Kelemen, arhivalija, stare razglednice, fotografija, tehnička zbirka, prirodopisna, muzejska knjižnica. (Fotografije: Kristijan Toplak)