620

Povodom Svjetskog dana zdravlja Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije organizirao je predavanje o stresu u radu za svoje djelatnike. Gost predavač bio je profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Predavanje je održano u srijedu, 9. travnja 2014. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Zavoda za hitnu medicinu u Virovitici.

Stres je skup utjecaja kojima je pojedinac izložen u obliku pritiska da udovolji određenim zahtjevima kojima ne može ili teško može udovoljiti, a to onda nepovoljno i potencijalno opasno može djelovati na njegovo tjelesno i psihičko zdravlje. Stoga je jako važno znati prepoznati znakove stresa te se naučiti suočavati sa stresom, što je posebno važno u osobito stresnim zanimanjima kakva su i ona djelatnika Zavoda za hitnu medicinu.

Ova je edukacija o stresu dijelom složenih aktivnosti na očuvanju mentalnog zdravlja koje stručnjaci Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije provode kontinuirano kroz raznolike stručne i javnozdravstvene aktivnosti i u suradnji s drugim institucijama. Predavanje je također dijelom edukacije koju za svoje djelatnike organizira Zavod za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije.