Zavod za javno zdravstvo akcijom promocije zdravlja u Noći muzeja 2016. još je više zdravlje približio građanima

Objavljeno:

spot_img

Tijekom ovogodišnje Noći muzeja koju je organizirao Gradski muzej Virovitica u suradnji s Etnografskim muzejom Zagreb 29. siječnja 2016. godine našim je sugrađanima predstavljena gostujuća izložba „Dim – priča o duhanu“. Izložba govori o povijesti ove biljke i o njezinom utjecaju u raznim kulturama svijeta, ali prati i dolazak biljke duhana u naše krajeve, njezinoj obradi i utjecaju uzgoja na gospodarstvo našega kraja.

Noć muzeja 2016.

S obzirom da je poznat i štetan utjecaj duhanskog dima odnosno pušenja na zdravlje ljudi, uz izložbu su osmišljeni i odgovarajući sadržaji promocije zdravlja u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji su bili prezentirati tijekom izložbe, a pod nazivom „Pušenje je out“.

Noć muzeja 2016.
Tom su prilikom stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo posjetiteljima izložbe ponudili i mogućnost mjerenja razine ugljičnog monoksida u izdahu, te su dijelili prigodne edukativne materijale. Podatak o ugljičnom monoksidu govori kolika je sposobnost krvi da opslužuje tijelo kisikom, presudno važnim činiteljem za zdravlje i život. Pokazalo se da pušači imaju smanjenu sposobnost da njihova krv opslužuje tijelo kisikom i stoga su u većemu riziku po zdravlje jer ne mogu disati punim plućima.

Ovom suradnjom Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije promovirao je nov, moderan, građanima blizak i do sada neuobičajeni oblik međusektorske suradnje u nastojanju da što više približi javnozdravstveno djelovanje i promociju zdravlja građanima.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Odgođen Viroexpo 2022.

Jubilarno 25. izdanje Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede...

Do kraja mjeseca u promet će biti puštena spojna cesta Gajeva – Vinkovačka

Radovi na jednom od dugo očekivanih projekata – spojnoj...