Nakon završetka javnozdravstvene akcije povodom Svjetskoga dana nepušenja, dva sobna bicikla koja su korištena u ovoj akciji Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije donirao je školama koje obrazuju djecu s teškoćama u razvoju u posebnim programima nastave. Tako su u srijedu, 11. lipnja 2014. godine dva sobna bicikla predana na trajno korištenje Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini.

 

Bicikle su osobno predali ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, a nazočan je bio i Neven Relić iz Kluba za ekspedicionizam i sport iz Virovitice s kojim klubom je i ostvarena javnozdravstvena akcija povodom Svjetskoga dana nepušenja.

Ovi su bicikli školama donirani kako bi se na praktičan način specifičnu i ranjivu populaciju učenika s teškoćama u razvoju motiviralo na usvajanje i razvijanje zdravih životnih navika.