spot_img

Završena gradnja Poduzetničkog inkubatora u Orahovici koji će otvoriti vrata za 18 poduzetnika

Objavljeno:

Poduzetnički inkubator u Orahovici, koji je dio projekta „Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, obišao je povodom dana Virovitičko-podravske županije, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Uz njega, između ostalim, bili su ministri, Darko Horvat, Vesna Bedeković, Marko Pavić, Josip Aladrović, Mario Banožić i Marija Vučković. Bili su tu i saborski zastupnici Tomislav Tolušić, Josip Đakić i Ana-Marija Petin, kao i domaćin, virovitičko-podravski župan Igor Andrović. S projektom je predsjednika Vlade RH, upoznao Josip Hetrih, zamjenik direktorice Poduzetničkog inkubatora VPŽ…

U Poduzetničkom inkubatoru u Orahovici, mjesto će pronaći 18 poduzetnika. Inače, Virovitičko-podravskoj županiji je prema odluci Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, pripalo bespovratnih 20 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekta je oko 30 milijuna kuna. Projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom Virovitičko-podravske županije, Gradskom razvojnom agencijom Slatina, a uz pomoć grada Orahovice i Općine Pitomača.
Projektom Mreža inkubatora Virovitičko-podravske županije, s izgradnjom i obnovom, stavit će se u rad tri nova inkubatora u Orahovici, Slatini i Pitomači. U Pitomači i Orahovici, riječ je o potpuno novo izgrađenim zgradama, a u Slatini su adaptirani prostori bivšeg doma zdravlja.

U navedena tri inkubatora, predviđeno je da će u punom kapacitetu, biti omogućen besplatan smještaj za 48 poduzetnika jer im Virovitičko-podravska županija plaća prostor. Uz poduzetnički inkubator u Virovitici, time će Virovitičko-podravska županija imati četiri inkubatora kojim će se omogućit će daljnji razvoj poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije, a kako bi poduzetnici s ovog područja postali konkurentniji na tržištu rada. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni